Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vissza a főoldalra


(Forrás.:| Gothic3.hu | ...hírek, információk, végigjátszások, képek ...)
(A szöveget fordította.: Ardea)


Üdvözöllek a "Széthasított Szűz" fogadóban!

A Gothic 4 világáról szóló rövid történeteket találsz itt. Ezekben olvashatsz majd a városokról, s a bennük lakó emberekről, eseményekről, melyek igazak vagy épp csak szóbeszéd. Történetek, amiket az ember egy kocsmában szokott hallani. Ezeket az adomákat közvetlenül a fejlesztők közlik majd le rendszeres időközönként, különböző oldalakon a Gothic 4 piacra dobásáig. Minden egyes történethez itt megtalálod majd a fordítást.

Ha eredeti nyelven akarod elolvasni, látogass el a WoG oldalára.

A Széthasított Szűz

A Széthasított Szűz egy fogadó Dél-Stewarkban. A kocsma az ork erdő szélén áll, ahol a régi, Stewarkot keletre Setariffal, délre Tooshooval összekötő kereskedelmi utak összefutnak egy elágazásban. Ha egy vendég az emeletről kinéz az ablakon, vagy kiles a rothadó szálfa kerítés résein át, nem csak a sötét erdőre nyílik jó kilátás, hanem az Argaan nyugati partjait ostromló, örvénylő tengerre is.

A Széthasított Szűz kocsmárosnéjának neve Murdra. Testes, tömzsi, mogorva és goromba; középkorú asszonyság, az a fajta, akivel nem szívesen fut össze az ember. Egy napon, amikor a Szüzet még a Szántóvető Pihenőjének hívták - mely nevet a férje adta, Murdra pedig szívből utálta - az asszony egy kavicsmezőn haladt át a Vér Völgye mögött. A kövek között észrevett egy ősi, viharvert szobrocskát. A mintázata régen lekopott már - az egyetlen, ami tisztán kivehető volt, hogy ez egy nő, akinek kettéhasadt a feje. Miután egy ideig méricskélte a szobrot, Murdra egy jelenést látott: ez egy szűz volt, akinek a fejét egy fejszével kettéhasították. Ez biztosan becsalogat néhány vendéget - gondolta Murdra, majd visszaindult a fogadó elhatározván, hogy a Szántóvetőt Beliarhoz száműzi mindörökre. Jó kis szócsatát követően a férje megadta magát (egyébként is kit érdekel, mit gondol az öreg) és a fogadó hamarosan megkapta igazi nevét - legalábbis Murdra szerint.


Fejezetek:
#1:   Murdra
#2:   A kés
#3:   Füst a hegyekben
#4:   Pletykák a Kontinensről
#5:   Grom keze
#6:   A sánta fogadós
#7:   Az idegen
#8:   A sötét harcos
#9:   Ped
#10: Három
#11: Fa a kövön


[ Klikk a http://www.gothic3.hu/readarticle.php?article_id=97 -ra vagy a fejezetekre az elolvasáshoz.]